Metrum Acoustics Ambre Roon Endpoint

 

€ 1.199,- / zilver of zwart

Bij Metrum Acoustics maken ze digitaal-naar-analoog converters op een zeer hoog niveau. Logisch dat juist Metrum Acoustics een ROON endpoint op de markt brengt dat zowel op hun eigen en op elk ander merk D/A converter alle voordelen van ROON laat beluisteren. ROON software ontsluit uw muziekbibliotheek, maakt connectie met muziekdiensten en biedt in dat geval naast de muziek foto’s van artiesten, reviews, teksten, uitvoerenden, concertdata etc. Bovendien is ROON in staat de muziekweergave zelf te verbeteren met knappe algoritmes.

 

De D/A converter is het digitale hart van uw muziekinstallatie en daar hoort een AMBRE endpoint bij. De AMBRE is een klein en handzaam high-end apparaat, gebouwd met topklasse componenten zoals iedereen gewend is van Metrum Acoustics, volledig gecertificeerd door ROON.

 

De AMBRE is bij ons ook verkrijgbaar als Squeezeserver Endpoint!

 

 

Combineer de Ambre met onze eigen ontwikkelde NASS (Netwerk Audio Storage Server) voor een optimale weergave!

 

 

 

De AMBRE heeft alle benodigde aansluitingen aan boord:

  • LAN (local area network) input: RJ-45 UTP kabel, de AMBRE is een ROON endpoint dat alleen werkt met ROON server elders in de installatie.
  • Coaxiale uitgang: Een 75 Ohm coaxiale kabel sluit de AMBRE aan op de DAC, galvanisch gescheiden en werkt met sample rates tot 192 kHz.
  • AES/EBU digitale uitgang: Geschikt voor AES /EBU 110 Ohms XLR kabels. De AES/EBU interface is galvanisch gescheiden en werkt met sample rates tot 192 kHz.
  • Optical uitgang: Voor een Toslink kabel. De maximale sample rate is gelimiteerd tot 96kHz zoals de standard voorschrijft.
  • I2S uitgang: De I2S verbinding is superieur aan andere verbindingen zolang het beperkt blijft tot korte lengtes. Helaas is I2S geen standaard en werkt niet alleen met diverse connectoren, ook de bedrading is niet overal gelijk. De Metrum Acoustics AMBRE heeft en RJ-45 aansluiting voor I2S zodat een UTP kabel gebruikt kan worden, vaak werkt de AMBRE op die manier ook met andere merken.

 

Ben je daarnaast ook nog in het bezit van een DAC van Metrum Acoustics, laat ons dan de USB ingang vervangen door een I2S ingang. De I2S uitgang op de Ambre is zonder twijfel de beste manier om een end point met een Metrum DAC te verbinden. Tezamen met de sublieme ROON interface, met dito gebruikersgemak, wordt een bijzonder goede streaming oplossing geboden.

 

Voor alle informatie over de AMBRE en het beluisteren er van kunt u bij ons terecht.