NASS (Network Audio Storage Server)

De NASS is een zeer krachtig hart van uw digitale-muzieksysteem en is speciaal ontwikkeld om als “muisstille” server dienst te doen als bron van al uw muziekbestanden. Met de NASS beheer je al je muziek – vanaf de harde schijven, nas en online streamingdiensten – en kun je het afspelen op vrijwel alle audioapparaten in je huis.
 
Sluit de NASS gewoon aan op uw netwerk, open de WebGUI en installeer eenvoudig het serverprotocol die u wilt gaan gebruiken voor het audio apparaat dat u heeft. Maak eenvoudig alle instellingen.  U bent klaar om muziek af te spelen met een breed scala aan audioapparaten of dedicated audio streamer.
 
Behalve dat het een krachtige, fanloze opslagserver is, onderscheidt de NASS zich ook doordat het diverse streaming server protocollen beschikbaar heeft. De NASS wordt aangedreven door een speciaal ontwikkeld Linux OS – een snel en licht besturingssysteem dat is geoptimaliseerd om maar één ding te doen: bladeren en muziek afspelen. Hierdoor kunt u eenvoudig een multi-room, multi-gebruiker netwerk-audio-platform gebouwd volgens de veeleisende normen van muziekliefhebbers. Het biedt functies zoals bit-perfecte weergave, DSD en PCM upsampling, meerkanaals weergave en signaalpadweergave. U bent niet afhankelijk van één merk, maar vrijwel ieder end-point/streamer is bruikbaar.
 

Ontwikkeld als dedicated audio server en opslag systeem bevindt de NASS zich in uw netwerk en fungeert hij als een Audio Core opslag én Server van uw digitale muziekbibliotheek alsmede ook diverse online streaming diensten. Met Roon bijvoorbeeld kan je ook streamen vanuit je Tidal-account en het allemaal beschikbaar maken voor elk Roon- endpoint dat je hebt. De NASS heeft een op maat gemaakt besturingssysteem met diverse audio server mogelijkheden. De NASS zit in een speciale behuizing en werkt zonder ventilator zodat deze kan worden geplaatst bij uw hifi- apparatuur.

De NASS is ontworpen voor de actieve audio liefhebber en is de ultieme bron voor een breed spectrum aan audiospelers/streamers. De NASS bevat al uw digitale muziekbestanden en stelt deze beschikbaar aan uw netwerk. Sluit vrijwel iedere musicstreamer aan en geniet. De standaard NASS is enorm veel krachtiger dan een normale nas (Synology, QNAP) en is dedicated ontwikkeld voor Digitale Audio. En door de veelzijdigheid van de verschillende Audio servers die beschikbaar zijn, kunt u werkelijk alle kanten op.

 

Audio servers die beschikbaar zijn: Squeezeserver, Roon Core, Minimserver, DLNA, UpNP server

 

Met de NASS PLUS zijn bijvoorbeeld alle DSP opties van ROON mogelijk. Ook upsamplen naar DSD512 doet de NASS met gemak.

 

CD’s rippen kan met de optioneel verkrijgbare Ripper.  Deze premium ripper zorgt er voor dat u, bij gebruik met de Majstro ripper-software die op al onze servers is geïnstalleerd, de best mogelijke rip uit uw CD-verzameling krijgt. De Ripper maakt via USB verbinding met de NASS en wordt een automatische ripper. Plaats gewoon de schijf in de drive. Deze zal worden uitgeworpen zodra het rippen is voltooid. Ook aan de beveiliging van uw bestanden is gedacht: de NASS heeft ook een zeer handige backup mogelijkheid aan board. Zo kunt u uw kostbare gedigitaliseerde bestanden eenvoudig veilig stellen op een externe USB drive.

 

De NASS is verkrijgbaar met een interne SSD-opslag van 1, 2 of 4TB. Gebruik van SSD’s verbetert de geluidskwaliteit dramatisch.

 

Alle instellingen van de NASS doet u via de handige webGUI. Hierdoor is het mogelijk om de NASS overal neer te zetten. Als er maar een netwerk kabel aan zit.

 

FUNCTIES

 

SERVER APPS

  Roon Server
  Squeezebox Server
  DLNA/UPnP/OpenHome Server
  SONOS music library
 Minimserver
 Transporteert  Files naar 3rd party Roon Ready & Squeezebox Renderers 
  Transporteert  Files naar Majstro Audio streamers
  Via optioneel verkrijgbaar rippakket zelf CD’s converteren
  Simpele systeem setup via WebGUI

 

 

 

EIGENSCHAPPEN

 

Model

NASS

NASS +

  Full aluminium behuizing
Ja Ja
  Intel Desktop Processor
Intel i3 Core (T)
Intel i7 Core (T)
  Cache geheugen
4 MB 8MB
  Intern geheugen
8 GB 8 GB
  Systeem firmware
64GB Direct Connected SSD 128GB Direct Connected SSD
  Opslag SSD
1, 2 of 4TB SSD 1, 2 of 4TB SSD
  ROON DSP
Beperkte DSP
Volledige DSP
  Audio output Gigabit ethernet
Gigabit ethernet
  PCM naar 32bit / 768kHz PCM naar 32bit / 768kHz 
  DoP naar DSD512
DoP naar DSD512
  DSD Native naar DSD512 DSD Native naar DSD512
  Audio uitgangen digitaal
Ethernet direct
Ethernet direct
     
  Core Technology
Majstro Audio Core V4 Majstro Audio Core V4
  Software Suite
Majstro Audio V2 Majstro Audio V2
     
  Externe power supply Standaard switched power supply  Standaard switched power supply 
  Koeling
Volledig passieve koeling Volledig passieve koeling
  AC Stroomvoorziening
220 tot 240VAC 220 tot 240VAC
  Energieverbruik
Minder dan 45W tijdens vol gebruik Minder dan 45W tijdens vol gebruik
  Afmetingen
228mm (w) x 187mm (d) x 62 mm (h)

228mm (w) x 187mm (d) x62 mm (h)

  Gewicht
Ongeveer 5kg Ongeveer 5kg

 

Network Audio Storage Server