CAT-USB

PC of CD transport?

Op het internet zijn vele discussies te vinden, zoals:

“Mijn CD transport klinkt beter dan mijn PC” of “Mijn PC veegt de vloer aan met mijn CD transport”.

Velen kunnen ook niet geloven dat een PC zo goed kan klinken als een € 5.000,- CD transport. Dat dit wél mogelijk is, kunt u beluisteren in ons Computer Audio Transport, de CAT-USB.

Het Computer Audio Transport (CAT-USB) is een uiterst betaalbare, hoogwaardig gebouwde Musicstreamer of server gebaseerd op uitsluitend industriële hardware. Gemaakt om 24/7 stabiel te spelen. Puur ontworpen om muziek te maken en niets anders. In alle modellen van de CAT-USB wordt gebruikt gemaakt van een speciaal ontwikkelde Lineaire Power Supply. Hierdoor speelt de CAT op het allerhoogste niveau. Met een gewone PC of Laptop is dat gewoonweg onmogelijk.

Externe D/A Converter met USB ingang.

De CAT moet worden aangesloten op een moderne D/A converter met USB ingang. De weergavekwaliteit is ongeëvenaard, evenals als het bedieningsgemak.

Waarom klinkt USB beter? Sinds het begin van Digitale Audio is er geprobeerd om jitter te minimaliseren. Alles is geprobeerd: reclockers, upsamplers, FIFO’s, maar jitter bleef een doorn in het oog van de ontwikkelaar. Met USB kwam er een protocol beschikbaar dat gebruikt wordt door alle operatingsystems, genaamd: Asynchronous USB. Dit type D/A Converter controleert de dataflow en werkt via het interne i2s-protocol en de DAC clock, gebruik makend van de ultra low jitter Master Clock. Nu is het niet langer nodig om jitter te elimineren, omdat deze vanaf het beginpunt niet of nauwelijks aanwezig is.

CAT-Revolution maakt gebruikt van een dedicated audio USB outputkaart
CAT-Reference heeft een audio USB output met Femto clock
CAT-Reference XL heeft een audio USB output én een NETwerk bridge met Femto clock

Optioneel zijn SSD of HDD opslag.

Audio Codecs

Het Computer Audio Transport kan vrijwel alle audiocodecs afspelen die er verkrijgbaar zijn. Maar om echte topkwaliteit te bereiken, adviseren wij FLAC lossless uncompressed of het AIFF codec. (“.FLAC” / “.aif” of “.aiff”). Een FLAC of AIFF file bevat alle “RAW Audio Data”: kanaalinformatie, bitdiepte en samplerate. Tevens is het mogelijk om alle metadata in deze files te zetten, welke weer door de Apps worden gelezen zoals informatie over de Artiest, het Genre, Componist, Dirigent, Albumhoes, Jaartal. Een FLAC Lossless Uncompressed of AIFF file is een ongecomprimeerde audio file. Met deze codec maakt u echt een 1:1 kopie van uw CD-collectie met alle informatie.

Universeel
Speelt alle veelgebruikte formaten: MP3, FLAC, Apple Lossless (ALAC), WAVE, AIFF, native DSD (SACD Files) tot en met de hoogste resolutie 384kHz/32Bit Studio Masters

Afbeeldingsresultaat voor audio codecs logo

Muziek op uw CAT

Muziek plaatst u heel makkelijk via het netwerk op uw CAT. Op de opslag harddisk staat een muziekmap waarin alles neergezet kan worden. Het maakt niet uit of u deze muziek zelf geript hebt in een andere PC of dat u de muziek gekocht hebt in een internet webstore. Wij adviseren het FLAC lossless uncompressed of het AIFF formaat voor de beste weergavekwaliteit.

Wat heel belangrijk is, is dat alles netjes getagged is, zodat de door u gebruikte app alles gemakkelijk kan opzoeken en weergeven. Zo is muziek afspelen erg gebruiksvriendelijk en kan iedereen de CAT probleemloos bedienen.

Afbeeldingsresultaat voor digitale cd bibliotheek

Digitale Bibliotheek

Wij kunnen u alles vertellen over en hoe u een perfecte digitale bibliotheek kunt maken van uw eigen CD collectie. Met name in de klassieke sfeer liggen hier enorme uitdagingen om deze consistent te krijgen. Als één van de weinige audio zaken in Nederland en België zijn wij hier in gespecialiseerd.

Streamingdiensten

De CAT heeft internetradio. Meer dan 12.000 zenders van over de hele wereld kunt u eenvoudig via uw app opzoeken en afspelen.

Streaming diensten gebruiken zoals Tidal of Quobuz is natuurlijk ook mogelijk.

Afbeeldingsresultaat voor roon

ROON Ready

De CAT is compleet ROON ready. Zowel het server gedeelte als het end-point gedeelte zit standaard in de CAT firmware en is met één druk op de knop te activeren. Voor ROON is wel een apart abonnement vereist. Ook kan uw CAT worden ingezet als zogenaamde ROON server. U kunt dan ieder willekeurig endpoint gebruiken.