CAT-USB

 

PC of CD transport?

Op het internet zijn vele discussies te vinden, zoals:

 

“Mijn CD transport klinkt beter dan mijn PC” of “Mijn PC veegt de vloer aan met mijn CD transport”.

 

Velen kunnen ook niet geloven dat een PC zo goed kan klinken als een € 5.000,- CD transport. Dat dit wél mogelijk is, kunt u beluisteren in ons Computer Audio Transport, de CAT-USB.

Het Computer Audio Transport (CAT-USB) is een uiterst betaalbare, hoogwaardig gebouwde Musicserver gebaseerd op uitsluitend High-End Computer Based Hardware en Software. Puur ontworpen om muziek te maken en niets anders. Vanaf model High-End wordt gebruikt gemaakt van een speciaal ontwikkelde Lineaire Power Supply. .Hierdoor speelt de CAT op het allerhoogste niveau. Met een gewone PC of Laptop is dat gewoonweg onmogelijk.

 

 

Externe D/A Converter met USB ingang.

De CAT moet worden aangesloten op een moderne D/A converter met USB ingang. De weergavekwaliteit is ongeëvenaard, evenals als het bedieningsgemak.

Waarom klinkt USB beter? Sinds het begin van Digitale Audio is er geprobeerd om jitter te minimaliseren. Alles is geprobeerd: reclockers, upsamplers, FIFO’s, maar jitter bleef een doorn in het oog van de ontwikkelaar. Met USB kwam er een protocol beschikbaar dat gebruikt wordt door alle operatingsystems, genaamd: Asynchronous USB. Dit type D/A Converter controleert de dataflow en werkt via het interne i2s-protocol en de DAC clock, gebruik makend van de ultra low jitter Master Clock. Nu is het niet langer nodig om jitter te elimineren, omdat deze vanaf het beginpunt niet of nauwelijks aanwezig is.

 

Audio Codecs

Het Computer Audio Transport kan vrijwel alle audiocodecs afspelen die er verkrijgbaar zijn. Maar om echte topkwaliteit te bereiken, adviseren wij FLAC lossless uncompressed of het AIFF codec. (“.FLAC” / “.aif” of “.aiff”). Een FLAC of AIFF file bevat alle “RAW Audio Data”: kanaalinformatie, bitdiepte en samplerate. Tevens is het mogelijk om alle metadata in deze files te zetten, welke weer door de Apps worden gelezen zoals informatie over de Artiest, het Genre, Componist, Dirigent, Albumhoes, Jaartal. Een FLAC Lossless Uncompressed of AIFF file is een ongecomprimeerde audio file. Met deze codec maakt u echt een 1:1 kopie van uw CD-collectie met alle informatie.

 

Universeel
Speelt alle veelgebruikte formaten: MP3, FLAC, Apple Lossless (ALAC), WAVE, AIFF, native DSD (SACD Files) tot en met de hoogste resolutie 384kHz/32Bit Studio Masters

 

Afbeeldingsresultaat voor audio codecs logo

Muziek op uw CAT

Muziek plaatst u heel makkelijk via het netwerk op uw CAT. Op de opslag harddisk staat een muziekmap waarin alles neergezet kan worden. Het maakt niet uit of u deze muziek zelf geript hebt in een andere PC of dat u de muziek gekocht hebt in een internet webstore. Wij adviseren het FLAC lossless uncompressed of het AIFF formaat voor de beste weergavekwaliteit.

Wat heel belangrijk is, is dat alles netjes getagged is, zodat de door u gebruikte app alles gemakkelijk kan opzoeken en weergeven. Zo is muziek afspelen erg gebruiksvriendelijk en kan iedereen de CAT probleemloos bedienen.

 

Afbeeldingsresultaat voor digitale cd bibliotheek

 

Digitale Bibliotheek

Wij kunnen u alles vertellen over en hoe u een perfecte digitale bibliotheek kunt maken van uw eigen CD collectie. Met name in de klassieke sfeer liggen hier enorme uitdagingen om deze consistent te krijgen. Als één van de weinige audio zaken in Nederland en België zijn wij hier in gespecialiseerd.

 

Streamingdiensten

De CAT heeft internetradio. Meer dan 12.000 zenders van over de hele wereld kunt u eenvoudig via uw app opzoeken en afspelen.

Streaming diensten gebruiken zoals Tidal of Quobuz is natuurlijk ook mogelijk.

 

Afbeeldingsresultaat voor roon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ROON Ready

De CAT is compleet ROON ready. Zowel het server gedeelte als het end-point gedeelte zit standaard in de CAT firmware en is met één druk op de knop te activeren. Voor ROON is wel een apart abonnement vereist. Ook kan uw CAT worden ingezet als zogenaamde ROON server. U kunt dan ieder willekeurig endpoint gebruiken.

 

SPECIFICATIES

Hardware

Aluminium behuizing, kleur zilver of zwart
Speciaal geselecteerd Intel™ based moederbord met een Quad Core processor
4-8GB intern geheugen
Directly connected SSD voor systeemfirmware & databases
Interne Harddisk gemonteerd op een HDD-Anti Vibration Panel

 

Audiofiele eigenschappen

Afspelen van uncompressed (WAV, AIFF) en lossless formaten (FLAC, ALAC, AIFF)
DXD (32bit/352.8 kHz) file support
DSD en DSDx2 files support
Bit Perfect support (ASIO, WASAPI en Kernel streaming)
Ontwikkeld om aangesloten te worden op een USB D/A Converter voor High-End weergave van muziek

 

Firmware

Majstro Audio V 2.5 Software Suite (Sonicorbiter based)

 

 

 

SOFTWARE FEATURES

Music Playback Options

 • Roon Server & Roon Ready
 • SqueezeBox & SqueezelitE
 • MPD
 • DLNA/UPnP/OpenHome
 • HQPlayer NAA
 • SONOS Integratie

 

Admin Applications

 • Find My Server
 • CD-Import Auto-Ripper
 • Playback App Switcher
 • External Drive Mounter
 • Browser-Based Setup GUI
 • SMB Server For File Management & Downloads

 

POWER

Minder dan 25W bij vol gebruik
220-240VAC

 

AFMETINGEN

Model Basic

440mm (w) x 300mm (d) x 100mm (h)
Gewicht ca. 6 KG

 

Model High-End / Audiophile

440mm (w) x 300mm (d) x 100mm (h)
Gewicht ca. 8 KG

 

GARANTIE
24 Maanden