Welkom bij Majstro Audio

Majstro Audio is in september 2012 begonnen onder Streaming4Home als dochteronderneming van CD Ripservice. CD Ripservice was gestart in 2008 en digitaliseerde tienduizenden CD’s per jaar tot bruikbare bestanden om een muziek collectie vanaf een harddisk af te spelen. Met deze gedigitaliseerde CD’s bouwde CD Ripservice voor haar klanten prachtige en toegangkelijke Digitale Bibliotheken. Vandaaruit begon de vraag toe te nemen naar kwalitatief hoogwaardige maar ook eenvoudige digitale muziek afspeel apparatuur waar ook de opslag van de muziekbestanden in zit. Onder de naam Streaming4Home werd in 2012 de eerste lijn complete Musicservers neergezet. Als basis werden consumenten computer onderdelen gebruikt en Windows 7 in combinatie met JRiver als afspeel software.

 

4 jaar later was de vraag naar simpele, maar zeer goede muziekopslagsystemen die ook af konden spelen tot grote hoogten gegroeid. Ook streaming diensten zoals Tidal, Quobuz en Spotify worden door vele muziekliefhebbers gebruikt. Ook was er de wens om alles via één en hetzelfde apparaat af te spelen. Vanuit dit project is Majstro Audio ontstaan.

 

Majstro Audio presenteert met trots het volgende tijdperk van muziekservers. Met de kracht, functies en gebruiksgemak die door de slimme muziekliefhebber van vandaag wordt verwacht, kunt u met de nieuwe Musicserver als nooit tevoren muziek digitaliseren, beheren, streamen en genieten. De nieuwe generatie van Majstro Audio kan direct worden aangesloten op een versterker, maar kan ook op een (hoogwaardige) D/A converter worden aangesloten via de USB of Spdif digitale uitgangen. De musicserver anno 2018 is een echte digitale muziekbibliotheek geworden.

 

Alle Majstro Audio musicservers beschikken over dezelfde software suite welke de uitgebreidste is die op dit moment verkrijgbaar is en tevens de meest handigste in gebruik.

Majstro Audio heeft Musicservers in haar pakket voor de eenvoudige muziekliefhebber tot de meest toegewijde Audiofiel. De musicservers die Majstro Audio op de markt zet zijn hoogwaardige audio componenten.

 

Vanuit Kamerik (midden Nederland) bedient Majstro Audio de complete Benelux. Dit sluit aan bij het specialistische karakter van de producten en de doelstelling om deze scherp in de markt te zetten. Verkoop van de streamingproducten vindt rechtsreeks plaats aan de consument. Daarom heeft Majstro Audio in Kamerik een eigen showroom met een uitstekende set waarmee onze streamers beluisterd kunnen worden.

 

De set bestaat uit de volgende componenten:

  • Haiku-Audio Iovita geïntegreerde versterker
  • Tannoy Prestige Turnberry GR Limited Edition of de Pure Audio Preject open baffle luidsprekers
  • TelluriumQ bekabeling
  • D/A converters van Metrum Acoustics en Aqua Acoustics

 

Demonstraties zijn alleen op afspraak en door de persoonlijke begeleiding kunt u alles goed en rustig uitgelegd krijgen. Van het maken van bestanden tot de uiteindelijke weergave daar van door middel van de streaming apparatuur.

 

Majstro Audio richt zich enkel en alleen op de verkoop van de eigen streaming producten én enkele merken apparatuur die er direct mee te maken hebben zoals D/A converters en bekabeling waarvan wij vinden dat deze perfect in onze filosofie passen: hoogwaardige producten voor eerlijke prijzen.

 

Majstro Audio bevat alle onderdelen en kennis waar in de afgelopen jaren mee geëxperimenteerd is. Ook is er samenwerking geweest met bekende namen uit de Nederlands audio wereld op het gebied van voeding (Cees Ruitenberg / All Engineering & Metrum Acoustics), demping, ontkoppeling en hoog frequente stralingsabsorptie (Ed de Jong / de Jong Systems).

 

Internationaal is er samenwerking gezocht met de ontwikkelaars van de meest geavanceerde software die ooit gemaakt is op het gebied van streaming audio (Sonic Orbitor). Hierdoor beschikt Majstro Audio over eigen firmware, gemaakt en geassembleerd speciaal voor onze systemen. Hierdoor wordt de toegepaste hardware optimaal gebruikt, iets wat je onmiddellijk terug hoort in de reproductie van de muziek en merkt aan de stabiliteit van de producten.

 

In deze firmware heeft u als klant de beschikking over 4 verschillende mogelijkheden om uw muziek af te spelen. Heel eenvoudig om te zetten via de web browser van uw tablet of PC.

De mooiste en best klinkende optie is wat ons betreft Roon. De gehele Majstro Audio streaming lijn is Roon Ready. Hiermee heeft u gelijk ook de best mogelijke bediening van uw streamer via uw tablet in handen. Als u liefhebber bent van klassieke muziek, dan is Roon echt iets voor u! www.roonlabs.com

 

Uiteraard blijven we de ontwikkelingen in de markt nauwkeurig volgen en staan we ook open voor nieuwe 
hoogwaardige ontwikkelingen, waarmee wij onze apparatuur zouden kunnen verbeteren.

 

Onderschatting.

Bij overstappen op Streaming Audio wordt heel vaak het belangrijkste onderschat: Goede bronbestanden. In principe moet er altijd bij de bron worden begonnen, bij streaming audio is dat gewoon een “must”!

 

Zonder goede bronbestanden wordt het streamen van muziek al snel afgedaan als:

  • het is niet goed
  • streaming klinkt niet
  • een CD klinkt altijd beter
  • Ik kan niets meer terug vinden

 

Terwijl als u over een goede kwalitatieve Muziekbibliotheek beschikt, geschikt voor uw apparatuur, dan klinkt streaming audio gewoon beter dan uw CD speler, is het makkelijker in gebruikt en is het beschikbaar voor meerdere zones in uw huis, tuin, keuken, slaapkamer, auto of onderweg.

 

Voor hoogwaardige bestanden maken wij gebruikt van de diensten van CD Ripservice. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige bestanden en het bouwen van digitale muziek bibliotheken. Met name klassieke- en orgel muziek is moeilijk om dit goed zelf voor elkaar te krijgen. U kunt dit proces rustig aan hen overlaten. CD Ripservice heeft Inmiddels meer dan 13 jaar ervaring met deze moeilijke materie. omdat CD Ripservice boven in ons pand gevestigd is, zijn de lijnen er kort.