TelluriumQ: Designed to combat distorsion

 

Hoe Tellurium Q werd geboren

Op een middag was Geoff Merrigan bij een opnamestudio in Somerset aanwezig, hij was bij deze studio bedrijfsadviseur.
Aangezien er een sterke interesse was in wetenschap en technologie begonnen Geoff, de studio eigenaar en een technicus, te praten over de set-up van het systeem en invloed van diverse electronica op de geluidskwaliteit.

 

Er was een gedurfde bewering dat de kabels een probleemveroorzaker waren in de opnamekwaliteit. Zowel de studio eigenaar en Geoff namen het standpunt in dat een kabel slechts een kabel is en wat het moet doen, is een signaal doorgeven en voldoende geleidingsvermogen hebben. Einde verhaal, toch? 
Na het bespreken van de fundamenten van de signaaloverdracht in theorie, de opbouw van een standaard kabel en waarom precies die problemen veroorzaakt, werd Tellurium Q geboren.

Het nieuwe bedrijf investeerde zwaar in R & D en in niet alledaags gereedschap met als resultaat de eerste kabel: Tellurium Q Black.

 

Gelukkig overtrof het de verwachtingen in het Verenigd Koninkrijk en er waren een handvol dealers die bereid waren om hun oren te gebruiken. De meest recente fase van ontwikkeling is de introductie van onze eigen koperen connectoren die bijna een perfecte synergie vormen met onze kabels.

 

Voor meer technische informatie: www.telluriumq.com/about-us


Het Tellurium Q assortiment bestaat uit de volgende kleuren:

Blue:
De Blue serie kenmerkt zich door een vergevingsgezind karakter. In audiosets die enigszins scherp klinken kan deze kabel een oplossing zijn. De entry level Blues zijn uitstekend te gebruiken in surround set-ups.

Black:
Een zeer natuurlijk klinkende kabel, waarbij met name de ruimtelijke, vloeiende weergave tot de verbeelding spreekt. In deze prijsklasse onovertroffen. De signature sound.

Silver:
De Silver range klinkt in vergelijking met de Black range meer gedetailleerd in het volledige bereik zonder scherp te klinken.