Metrum Acoustics Pavane

€ 5.850,- / Zilver of zwart

MQA module € 250,-

 

Afbeeldingsresultaat voor metrum acoustics pavane

 

De Metrum PAVANE is nu verkrijgbaar met de nieuwe DAC TWO chips (Level 3).

 

Metrum Acoustics heeft met de PAVANE de lat nog hoger gelegd dan al het geval was bij de HEX. Hiervoor was het noodzakelijk een compleet(!) nieuwe DAC-module in huis(!) te ontwikkelen. De PAVANE heeft 8 DAC-moduels, 4 per kanaal, gebalanceerd opgebouwd. De modules worden aangestuurd door een “Forward Correction Module”, die is gebaseerd op een FPGA (field programmable gate array). Elk cluster krijgt een deel van de datastroom aangeboden in het meest lineaire werkgebied van de toegepaste DAC-modules. Pas in het analoge domein wordt het signaal van de twee clusters weer samengevoegd. Het resultaat is een zeer hoge lineariteit, een uitstekende signaal/ruis-verhouding en een groot dynamisch bereik.

 

De twee DAC-printplaten zijn compleet galvanisch van elkaar gescheiden, evenals de voedingen. De Pavane heeft drie ringkerntransformatoren: één per kanaal en één voor de USB-interface en de besturingslogica. De USB-interface wordt niet, zoals bij veel andere DACs, vanuit de computer gevoed, maar krijgt zijn stroom van een interne, lineaire en schone voeding. Stoorsignalen en andere computer-narigheid kunnen de signaaloverdracht dus niet beïnvloeden.

 

Het chassis van de Pavane heeft een dubbel gedempt frame en is aan de buitenzijde voorzien van stevige aluminium front- en zijpanelen. Een optimale bescherming tegen trillingen van buitenaf! Mede hierdoor weegt de PAVANE maar liefst 9 kilo. De PAVANE beschikt over een ruime hoeveelheid digitale ingangen: S/PDIF coaxiaal RCA, S/PDIF coaciaal BNC, die net als de AES/EBU (XLR) aansluiting signalen tot en met 192kHz kunnen verwerken, een optische aansluiting (TosLink) die tot en met 96kHz loopt en een asynchrone USB-aansluiting die maar liefst 384kHz aankan!

Door de “Dual Mono” opzet heeft de PAVANE, in tegenstelling tot veel concurrerende ontwerpen, echte gebalanceerde uitgangen. Om het gebalanceerde signaal ook bruikbaar te maken voor de “single ended” RCA-uitgangen is geen elektronica gebruikt, maar zijn hoogwaardige Lundahl® transformatoren en klasse A buffers toegepast.

 

De PAVANE bewijst haar klasse door een geweldige focussering en plaatsing van instrumenten. Het geluid krijgt autoriteit en is rijk, gedetailleerd maar niet absoluut niet over analitisch.

 

Kenmerken:

  • S/PDIF, AES/EBU samplingfrequentie van 44kHz tot en met 192kHz, optisch tot en met 96kHz, USB/I2S tot en met 384kHz
  • Ingangen: S/PDIF coaxiaal RCA, S/PDIF coaciaal BNC, AES/EBU (XLR), Toslink, USB of I2S (naar keuze)
  • Uitgangen: .2 x RCA vergulde Neutrik© cinch connectoren, 2 x XLR Neutrik© gebalanceerde uitgangen
  • Optioneel verkrijgbaar: hardware MQA module
  • Toebehoren: 1,8m netsnoer, 1,8m USB kabel, adapter BNC > RCA, CD met gebruiksaanwijzingen en drivers, afstandbediening
  • Afmetingen (BxHxD): 440 x 100 x 337 mm (incl. voeten, knoppen en aansluitbussen)
  • Gewicht: ca. 9 kg
  • Verkrijgbaar in zilver of zwart

 

Afbeeldingsresultaat voor metrum acoustics pavane